vackert

Emmy.
Du är sjutton år
6205 dagar
Ja
148920 timmar sedan
du tog ditt fösta andetag


Du hatar världen ibland
Visst gör du det Emmy?
Jag ser hur den bränner upp din hud
Hur du önskar att du kunde förändra
förvandla
pojk-handleder till porslin
åskmoln till sockervadd
Ja visst hatar du
Det svarta lyser igenom hålen i huden
bildar morsekoder läng dina skulderblad


Du äcklas av kärleken
Hur den kan få ett 250 grams organ
att slåss bakom revben
Ja du äcklas av kärleken
Men om du någon gång
skulle tvingas
att älska
så skulle det blivit
en finurlig pojke
med förkärlek för att vika pappersfigurer
och sextiotal skor

 
Tiden
Det finns inget som
du avskyr
så som tiden
Du avskyr att se den rinna
längs stuprännorna
framför dina fötter
Avskyr att känna
Hur den tickar tillammans
med hjärtat
Som ett armbandsur fast limmat
Runt ditt tredje revben


Och
Emmy du vet det inte idag
Men den 6206 dagen efter att
du tog ditt första andetag
Så kommer en pojke med
pappersfigurer i fickorna
att få ett organ på 250 gram
att göra uppror mot
morsekoden längs dina skulderblad
Och vet du Emmy?
du kommer inte längre se tiden
rinna längs stuprännorna
när du har ett par sextiotalsskor bredvid dig


http://wiretowire.blogg.se/


jag skulle vilja testa dina läppar

nu är jag äntligen nöjd med håret, trivs jätte bra i det. skola idag till halv 11 (fick sitta uppe halva natten för att göra den dumma spanskaredovisningen, åh) efter skolan följde jag och bella med emilia och johanna när de hade lunch och sen blev det stan med ida, blev mössan på bilderna + matchande vantar och en fika. nu är det träning om två timmar och innan dess ska jag tydligen städa här hemma. puss

tant emmyhär ovanför har ni anledningen till varför jag var på så dåligt humör igårkväll.. mitt hår är vääldigt grått/lite lila/lite blått/pyttelite(fel brun färg) och ja.. allt du kan tänka dig, rosa också, och oranget. jag och bella fick för oss att vi skulle färga håret brunt och då blev det såhär (hennes också, så jag slapp gå själv såhär i stan idag..) har iallafall hämtat ny färg nu så ikväll blir det (FÖRHOPPNINGSVIS) brunt, annars får jag väl bli kallad för tanten resten av livet då. 
ska äta lite nu, hinna göra lite spanska (har muntlig redovisning för klassen imorgon och har bara hittat pyttelite fakta, inte översatt eller tränat eller nåt.. varför MÅSTE man ha spanska i skolan!?) känns bara onödigt just nu. fotbollsträning ikväll och därefter idol/brunt hår. I HOPE

hej. jag har haft en underbar dag men snear på livet så in i helvete nu, det kanske fixar till sig till imorgon. hejdå


det blir aldrig som man vill ändå

har tillbringat min dag i skolan från 8 till 17.30, plugg plugg och en massa skratt. sen åkte jag hem och åt, pluggade lite till och sen gick jag ner i stan och träffade Bella. just nu sitter jag på bussen hem igen, ska sova direkt när jag kommer hem. puss på er, och du, du är söt.

jag önskar att du var en fisk

3 timmars mys på viva's uteservering, underbart. nu ska jag njuta av lite musik, därefter lägga mig och läsa. det blev förresten ljusa slingor förut. hjärta.

fina cassandra

drömmar kommer som de vill och så

har pluggat en massa hela förmiddagen och nu kom jag precis hem från en promenad, jag behövde verkligen rensa tankarna lite. det var ju tänkt att jag skulle slinga håret i veckan, men så blev det inte. och nu vet jag inte om jag vill göra ljusa slingor, eller om jag vill göra slingor i min riktiga hårfärg. jobbigt. om jag hinner åker jag till ikea med ida lite senare, och ikväll åker jag in till stan för en mysig fika med cassandra. perfekt söndag helt enkelt.


different rules

min lördag; promenad utmed stranden med hunden, äppelpaj med släkt & familj, agnes & till sist godis/filmkväll. härligt.

last night I dreamt that sombody loved meför jag visste
att det du sa inte var sant
aldrig att du skulle ha menat det
men det gjorde inget
inte just då
för ingenting spelade någon roll då
det gör det nästan aldrig
inte något mer än du

konstigt
nej faktiskt så var det inte så ganska lustigt

dina komplimanger
de gjorde att jag kände mig tillräcklig
iallafall för stunden
och det ögonblicket kunde jag leva på
i flera dagar, flera nätter
jag låg alltid vaken för att allt inom mig var tomt
fast samtidigt så var jag totalt igenproppad
full av längtan efter dig
spänningen, läpparna, självsäkerheten

och såklart
det som gjorde mig säker
iallafall för stunden


denna gång ska jag inte förstöra, det har jag lovat mig själv

träffade bella och ida igår, mys! varit vaken sen halv 9 imorse, jag kan verkligen aldrig sova.. det konstiga är också att jag är jätte trött, det hänger liksom inte ihop.
planerna för idag: lugn lördag. lovade mamma att följa med till maxi vilket jag ångrade i samma sekund, (handla på maxi är nog en av de tråkigaste sakerna som finns). hade även planerat att springa eller promenera, alldeles för trött för det just nu dock, måste även plugga lite.. eller, det jag trodde skulle vara min lugna lördag verkar vara en riktig seg, känner inte för att göra något av de där sakerna. vill bara läsa eller se en film. det är min grej.
men oj vad jag var pigg idag då.


jag skyller på rock n' roll ikväll

skola, stan med mamma (köpte blusen nedanför, det är även så jag ser ut just nu) sen hem och har fixat mig och så, bussen går om 20 min och brorsan tjatar så det får bli ett kort inlägg. förresten, en häftig sak jag måste berätta om: författaren till casanovas kvinna (boken jag läser), åsa hellberg, hittade till min blogg och kommenterade. hur häftigt?


när ska du berätta för din flicka att du var otrogen idag?

- varför kysstes vi? - jag vet inte, varför kysste du mig? - för att jag hade saknat dig så.. varför kysste du mig? - för att det är underbart. - det är mer än underbart, jag hade kunnat stå där föralltid. - jag med..

Det gäller att liksom ta det med en nypa salt, inte tro för mycket för att slippa att bli besviken

första fotbollsträningen idag på evigheters evigheter (känns det som), och jag hade nog saknat fotbollen mer än vad jag visste. nu har jag precis läst i min nya bok (casanovas kvinna), jag är helt fast och vill inte att boken någonsin ska ta slut. nu ska jag sova (om jag kan, något har gjort att jag inte kunnat somna på kvällarna denna veckan)

allt ska jag bära själv och allt ska jag klara själv, det blir bäst så.

godmorgon! så svårt det var att gå upp idag har det nog aldrig varit förut.. nu sitter jag iallafall här med kläderna på, halvsminkad, en halvt uppäten macka och någon vitamin dricka jag måste få i mig. letar efter ett gammalt arbete jag och ida har gjort men kan inte hitta det, samtidigt som jag lyssnar på min hund som gråter för att min bror inte har gått upp. bussen går snart så får väl fortsätta gå runt i sömnen nu för att hinna.


jag har helt enkelt lärt mig nu

det var alltid samma historia. jag var kylig till att börja med, och då ville han inte något annat än att vara tillsammans med mig. sedan smälte jag, och mitt smälta jag var oerhört annorlunda än mitt kyliga, och då ville han inte ha mig.
     som smält avslöjade jag nästan sanningen om mig själv, hur sårbar och skör jag egentligen var, och då blev det ofantligt smärtsamt att bli ratad. kyla och avståndstagande fungerade bättre, för i det kunde jag känna revanschlust och kamp om jag blev dumpad.
 


RSS 2.0